technologie 

Prusa i3 mk3: de slimste 3D-printer

3D-printers worden steeds slimmer, maar smart als de Prusa i3 mk3, dat is niet voor veel printers weggelegd. De printer is dermate uitgerust met allerlei sensors en beveiligingen, dat het de problemen al aan ziet komen voordat ze daadwerkelijk optreden. Op die manier is alles wat met de printer gemaakt wordt altijd van een zeer hoog niveau.

Dit maakt het een geschikt model voor professioneel gebruik, maar ook voor de liefhebber die bijvoorbeeld veel met hobbyprojecten bezig is. De investering is het meer dan waard. Kijk daarbij dan ook naar een aantal van de volgende belangrijke punten.

Negen kalibratiepunten

Het grote voordeel van de Prusa i3 mk3 is dat de printer zichzelf kan herstellen. In het systeem zijn negen kalibratiepunten gebouwd. Dat betekent dat tijdens het proces, het apparaat zichzelf controleert of het nog wel op de goede weg is.

Op die manier kan alles wat uit de Prusa 3D-printer komt altijd precies voldoen aan wat vooraf gevraagd werd. Dit is een zeer belangrijk voordeel ten opzichte van andere printers, waar het wel zo nu en dan voorkomt dat een eindproduct mislukt doordat het de verkeerde kant op is gegaan tijdens het proces.

De sensors in de machine zijn een zeer belangrijk pluspunt om die reden.

Het gebruiksgemak

Een project aangaan met de Prusa i3 mk3 is eigenlijk door iedereen te doen. Het printen is zo gemakkelijk geworden, dat iedereen het apparaat kan bedienen. Een belangrijk voordeel van de Prusa is dan ook dat deze zo gemakkelijk in gebruik is. Dit komt vooral door de hoge mate van betrouwbaarheid.

Ook het constante niveau van het eindresultaat speelt in belangrijke mate een rol hierin. Op die manier kan dus gesteld worden dat dit toestel onmisbaar is voor iedereen die veel wil printen. Bovendien is er geen enkele printer op de markt die zich kan meten met de Prusa.

Related posts