technologie 

Filament in een 3D-printer gebruiken

Wanneer je een project met een 3D-printer wilt gaan doen, dan is het belangrijk om het juiste filament te gebruiken. Dat is aan de ene kant een moeilijke keuze omdat er veel verschillende soorten mogelijkheden zijn.

Aan de andere kant hoeft dit juist ook niet lastig te zijn omdat de mogelijkheden vaak al vooraf worden bepaald. Je hoeft dus niet achteraf nog eens voor een bepaalde plasticsoort te kiezen wanneer je een object wilt gaan printen. Dit wordt op een hele andere manier gedaan. Het is dus ook belangrijk om te weten hoe dit dan wel gaat.

De printer

Het filament dat gekozen wordt, hangt niet zo zeer af van het object dat je print, maar vooral ook van de printer die je gebruikt. Vaak is er een bepaald soort filament nodig om in de betreffende printer te gebruiken. Wanneer je dus een bepaald soort plastic in je hoofd hebt voor een object, dan zal je dus ook met een printer moeten werken die deze soort kan verwerken.

Dit is de enige manier waarop dit op de juiste manier gedaan kan worden. Denk hier dus altijd goed over na wanneer je met een project aan de slag gaat.

De soorten

Wanneer je helemaal nieuw bent in de wereld van het printen met een 3D-printer, dan is het ook goed om wat verdieping in de verschillende soorten filament te doen. Op die manier is het beter mogelijk om snel een goede keuze te maken. Kijk daarom eens wat bijvoorbeeld PLA kan en wat ABS kan. Ook PETG of flexibele vormen zijn interessant om te bekijken.

Op die manier is een beter beeld te vormen van wat er gedaan moet worden om het project tot een succes te maken. Dit hoeft gelukkig ook niet lastig te zijn om uit te zoeken.

Related posts