ballfeatured internet technologie 

Handleiding over een Minecraft server op zetten

Minecraft is over de hele wereld wel één van de meest gespeelde online games en het spel wordt nog leuker wanneer je het natuurlijk samen met een groep doet. Denk maar aan de vele mogelijkheden die dat biedt. Het is echter wel nodig om daarvoor een Minecraft server op te zetten. hiermee kan je onder andere bepalen wie er allemaal mee mag spelen, maar kan je er ook aangegeven wie niet welkom is. Het opzetten van de server is vrij eenvoudig en met behulp van deze handleiding door een ieder klaar te spelen.

Begin met het downloaden van de server

Op de site van Minecraft vindt je de link die de server op jouw computer zal downloaden. Het besturingssysteem maakt daarbij niet uit. Maak vervolgens een aparte folder aan waar je het bestand in plaatst.  Deze server kan gezien worden als een basisversie die nu naar jouw wens aangepast kan worden. De server kan vervolgens opgestart worden en je dient bij “direct connect” jouw IP-adres in te vullen.  Dat is gewoon “localhost” en je kan hierna besluiten om gelijk van start te gaan met het spel. Wie echter gaat voor de complete ervaring van wat Minecraft te bieden heeft, kan de even uit de server gaan. In de folder die je speciaal voor de server gemaakt hebt, zullen zich nu een aantal bestanden bevinden. Die kunnen allemaal ook aangepast worden.

Server files aanpassen

De tekst welke nu zichtbaar wordt, bepaalt voor een deel de instellingen en kunnen aangepast worden. Zo kan je bij “ max-players” het aantal spelers aangeven en kan ook het type spel aangepast worden tussen hardcore of creative. Het is belangrijk om te weten dat de instellingen van de server voor een deel gelinkt zijn met de bestanden die zich ook nog in de folder bevinden. Veranderingen aangebracht in die bestanden zullen de server dus beïnvloeden. Belangrijk bij het spelen van Minecraft, is dat je invloed hebt op de spelers die zich allemaal aan zullen melden. In het bestand “white-list.txt” kunnen er aanpassingen worden verricht waardoor alleen jij bepaalt wie zich allemaal op de server mag begeven. Verander de instelling in het kladblok naar “white-list=true”.

Je bent nu al aardig op weg om jouw eigen server op te zetten

Met de aanpassingen verricht in de “standaard” server, ben je al een flinke stap verder om over een eigen Minecraftserver te beheren.  Wanneer je namelijk een eigen Minecraft Server hosting aanschaft, gaat de wereld voor je open. Jij bepaald dan wie er in jou wereld komt en wie niet. Je hebt dus veel meer opties dan bij de standaard server.

Related posts